Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Sempozyumu Ardından - Merkez Müdürü Prof. Dr. Nazan Aydın'ın Mesajı

Sayın Üsküdar Üniversitesi Mensupları ve Değerli Dinleyicilerimiz,

Üsküdar Üniversitesi Anne Bebek Ruh Sağlığı Merkezi olarak yüreğinde anne sevgisi, şefkati olan herkesin anneler gününü kutluyoruz.

Annelik içinde barındırdığı niteliklerle hem çok yüce hem de çok zorlu bir süreç. Ruhsal ihtiyaçların karşılanması için önce farkındalık gerekiyor. Biz de bu amaçla, "Anne Ruh Sağlığı önemlidir, çünkü herkesin bir annesi var!" ve "Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Hepimizin Sorumluluğu" diyerek yola çıktık. Annelerin ve bebeklerinin ruh sağlığını korumak, zorluklar yaşayanlara destek olmak amacıyla, Ekim 2019’da Üsküdar Üniversitesi Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezimizi kurduk. Annelerin ve bebeklerinin sesini daha çok duyurmak ve daha çok destek sağlamak amacıyla Anne Ruh sağlığı Farkındalık Haftasında bir sempozyum düzenlemeye karar verdik ve ''Zor Zamanlarda Annelere Destek'' temasıyla hazırlıklarımıza başladık.

Sayın kurucu rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’ın onayı ve destekleri ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Gökben Hızlı Sayar ve Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Ünübol’un destekleri ve iş birliği ile çalışmalarımıza başladık. Merkezimizin ilk, üniversitemizin de ilk online sempozyumu olmasının heyecanı ile işe koyulduk. Dr. Öğretim Üyesi Remziye Keskin ve Öğretim Görevlisi İdil Arasan Doğan’ın koordinasyonu ve çalışmalarıyla, Kurumsal İletişim Direktörü Tahsin Aksu, Kurumsal İletişim Direktörlüğü Etkinlik Yöneticisi Özlem Gülerler, Kurumsal İletişim Direktörlüğü İçerik Editörü Bülent Tellan, Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü Donanım Birim Yöneticisi Murat Gülşen, Kurumsal İletişim Direktörlüğü Medya PR Birim Yöneticisi Şaban Özdemir’den oluşan güçlü bir ekiple işin mutfağında yoğun bir çalışma gerçekleştirdik.

Merkezimizin yapılanmasına uygun şekilde, anneler ve bebeklerinin ruh sağlığı ihtiyaçlarını tüm boyutlarıyla dillendirecek, farklı disiplinlerin temsilcilerden oluşan bir ekiple çalıştık. Böylece Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Ruh Sağlığı ve Hastalıkları, Çocuk Gelişimi, Psikoloji, Ebelik, Hemşirelik, Beslenme ve Diyetetik, Aile Hekimliği branşlarından akademisyenlerimiz ve ruhsal hastalıklarla mücadele eden annelerimizden oluşan çok değerli konuşmacılarımızın hazırladığı zengin bir program oluşturduk. Üniversitemiz öğretim üyesi ve merkezimiz yönetim kurulu üyesi olan Dr. Öğretim Üyesi Oğuz Omay da İsviçre’den konuşmacı olarak katılarak bizlere destek verdi. Programın çok sesliliği ve çok boyutluluğu büyük bir zenginlikti.

Sempozyumu, 6 Mayıs 2020 tarihinde 10.00 - 18.15 saatleri arasında zoom webinar üzerinden gerçekleştirdik. Aynı zamanda youtube üzerinden de canlı yayın ile izlenebildi. Bu sayede hem yurt içi hem yurt dışından katılımcılarla buluşma imkanı bulduk. Anneler, babalar, onların yakınları, sağlık ve psikoloji meslek grubundan katılımcıların yanı sıra bazı üniversitelerin ebelik ve hemşirelik bölümünden öğrenciler tarafından ders kapsamında olmak üzere geniş bir katılımcı kitlesi ile izlendi.

Bu organizasyona destekleri için başta Sayın Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Nevzat Tarhan’a, sempozyumumuzun başarı ile gerçekleşmesinde emeği olan herkese ve siz değerli dinleyicilerimize teşekkür ederek saygılarımızı sunuyoruz.

Prof. Dr. Nazan AYDIN

Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Merkezi Müdürü

Prof. Dr. Nazan Aydın'ın sempozyum sunumu için (video kaydı):