4 Mayıs 2021 II. Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Sempozyumu

Bu yıl da Üsküdar Üniversitesi Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Merkezi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliği ile “Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Sempozyumu"nu gerçekleştirdik.

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası, anneler ve aileler için temel ruh sağlığının önemine farkındalık oluşturmak için "Dünya Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Haftası” olarak anılmaktadır. Bu yılın teması “Şimdi Annelere Yatırım Yapalım”. Bu tema ile; anne ruh sağlığı hizmetlerine yatırım ve eşitlik için harekete geçme çağrısı yapılmaktadır. Anne ruh sağlığına yatırım yapma ihtiyacı vurgulanırken, yatırımın sadece finansal bağışla sınırlı olamayacağı; daha fazla zaman, daha kapsamlı uzmanlık hizmetleri ve annelerin kendilerine yatırım yapmaları gerekliliği de vurgulanmaktadır. Özellikle annelerin kendi ruh sağlıklarına, kişisel bakımlarına ve kendilerini sevmeye yatırım yapma gerekliliğine dikkat çekilmektedir.

Dünya Anne Ruh Sağlığı Farkındalık Haftası kapsamında "Şimdi Annenin Ruh Sağlığına Yatırım Zamanı" teması ile "II. Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Sempozyumu"nu; Üsküdar Üniversitesi Anne ve Bebek Ruh Sağlığı Merkezi ve Sosyal Bilimler Enstitüsü iş birliği ile 4 Mayıs 2021 günü 10:00-17:15 arasında zoom webinar platformundan online olarak gerçekleştirildi.

Psikiyatri, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Psikoloji, Ebelik alanlarından uzman ve akademisyenler, araştırma ve deneyimlerini paylaştılar. Sempozyumumuzda; anne ruh sağlığının önemi, sağlıklı doğum, infertilite (kısırlık), gebelik kayıpları (düşükler) gibi konular üzerinde konuşuldu. Bunun yanında, katılımcıların soru sorabildikleri ve uzmanlarımızın soruları cevapladığı "Sizlerden Gelen Sorular-Uzmanlardan Cevaplar" bölümümüzde anneler, anne adayları ve diğer tüm katılımcılar uzmanlarımıza direkt ulaşabildiler.

"Annelere yatırım yapmak; bebeklere yatırım yapmak, dolayısıyla geleceğimize yatırım yapmaktır!" Bu bağlamda farkındalık yaratmak hedefiyle gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuza göstermiş olduğunuz ilgi ve katılım için teşekkür ediyoruz.

Saygılarımızla.

Sempozyum Düzenleme Kurulu